Kunstencentrum K38 te Roden

Functie: Fondsenwerver – 2019

Vijf jaar geleden (2014) opende Kunstencentrum K38 voor het eerst haar deuren: een laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor alle inwoners van gemeente Noordenveld. De stichting organiseert exposities, lezingen en workshop. Je vindt er tentoonstellingen van professionele kunstenaars, maar ook van de grote groep amateurkunstenaars uit de omgeving.

De organisatie wordt vanaf de eerste dag gedragen door een grote groep loyale en enthousiaste vrijwilligers. Inmiddels is K38 een onmisbare culturele instelling met een groot maatschappelijk draagvlak in de regio en een constante stroom aan publiek.

Eerste jubileum

Redenen genoeg om het vijfjarig lustrum uitgebreid te vieren! K38 pakt groots uit met een overzicht van Drentse kunst na 1945, wat geen enkel ander podium toont. Daaromheen organiseren ze een educatie- en muziekprogramma en een grootste publiekscampagne, zodat ze hun publiek beter kunnen bedienen en kunnen vergroten en verbreden. Dit jubileumprogramma verstevigt hun positie en maakt de organisatie toekomstbestendig.

De accurate manier waarop Mare de voorbereidingen voor de aanvraag voor haar rekening heeft genomen is erg bevallen. Op één na alle benaderde fondsen hebben positief gereageerd. Het resultaat was een totaalbedrag groter dan begroot. Ik zou Mare beslist aanraden, zeker gezien haar deskundige blik.

Leo van der Heiden

Voorzitter, Stichting Kunstencentrum K38

Nieuwsgierig geworden?

Wat ik doe

Ik help culturele stichtingen om van hun idee een haalbaar en
realistisch projectplan te maken, inclusief planning, begroting en subsidie-aanvragen.

Zakelijk ondersteuner stichting
Sparringpartner artistiek leider
Zakelijke coach cultuur

Subsidie-adviseur culturele sector
Subsidie aanvragen culturele projecten
Cultureel fondsenwerver

Mare Kiers

Zakelijke ondersteuning en fondsenwerving

Groningen
E: mare@marekiers.nl
T: 06 18 43 85 41

© 2020 Mare Kiers - zakelijke ondersteuning & fondsenwerving voor culturele stichtingen