Theater Loods13

Functie: Planontwikkeling, 2019

Loods13 streeft naar vrijheid voor iedereen door het maken van professioneel prikkelend theater. Wij geloven dat iedereen onafhankelijk zijn keuzes mag maken en dat wij ruimdenkend genoeg zijn om iedereen te zien in de potentie van zijn of haar talent. Wij geloven dat het maken van prikkelend actueel theater hier een sterke motor in kan zijn.

 

Theaterwerkplaatsen

Loods13 maakt mensen zelfredzaam en verbindt ze met hun lokale samenleving door het samen maken van theater. Door een constante wisselwerking van individuele ontwikkeling en samenwerken. Door de eisen van professioneel theater en de warmte van een groep. Door persoonlijke begeleiding en uitdagende netwerkopdrachten. Door mensen uit te nodigen en voor hun op te treden.

Want niemand is een probleemgroep. Iedereen is een ik. Een ik die wil bouwen, maken en ontmoeten.

De aanpak ‘Theaterwerkplaats’ is speciaal ontwikkeld om mensen die aan de rand van de samenleving staan een kans geven om naar het centrum te verplaatsen. Het eerste grote succes was met werkloze jongeren (in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel) en Syrische nieuwkomers (in samenwerking met Guy en Roni). In 2019 was de werkplaats voor alleenstaande moeders die in armoede leven. De regio Zuidoost Drenthe heeft te maken met langdurige armoedeproblematiek: mensen zijn relatief laag opgeleid en er wonen families waarvan inmiddels de derde generatie werkloos is. Loods13 laat zien dat deze moeders mee willen doen met de maatschappij, dat ze gemotiveerd zijn om te creëren en dat juist zij aan ons kunnen vertellen hoe het is om in armoede voor je gezin te zorgen en wat ze van ons nodig hebben. Het draait allemaal om één belangrijk uitgangspunt: Moederliefde.

 

Nieuwsgierig geworden?

Wat ik doe

Ik help culturele stichtingen om van hun idee een haalbaar en
realistisch projectplan te maken, inclusief planning, begroting en subsidie-aanvragen.

Zakelijk ondersteuner stichting
Sparringpartner artistiek leider
Zakelijke coach cultuur

Subsidie-adviseur culturele sector
Subsidie aanvragen culturele projecten
Cultureel fondsenwerver

Mare Kiers

Zakelijke ondersteuning en fondsenwerving

Groningen
E: mare@marekiers.nl
T: 06 18 43 85 41

© 2020 Mare Kiers - zakelijke ondersteuning & fondsenwerving voor culturele stichtingen